nuffnang

✿ASSALAMUALAIKUM...SELAMAT DATANG KE BLOG SYER YANG TAK SEBERAPE.JANGAN LUPA FOLLOW SYER NYER BLOG KEYH...✿

Saturday, April 23, 2016

Everything is Changed

assalamualaikum..

hey blogger..
did u miss me?
hahaha.. mmg x dan aihh nk rindu2
tetibe harini nak post setelah bertahun lamanya x penah update

dalam masa 3 tahun semua cepat je berubah..
umur berubah
kisah berubah
muka je maintain awet muda..chia..chia..chia..

Alhamdulillah...
3 tahun melalui zaman student lagi.
tak sangka dan mungkin kalau ada rezeki lagi nk continue ke next stage pulak.
Insya Allah. kalau semuanya dipermudahkan

Tak ada bnda yg menarik pun yang boleh share utk post kali ni...
cuma bila bukak balik post2 yg sebelum ni, rasa macam malu sendiri pun ada
hati masih dilema sma ada nk delete or tak pada mulanya
but now, i think, biarkan jela sbb tu masa lampau kita
at least kita tau dlu dan sekarang
masa dah merubahkan kita
tak kira sama ada dr buruk ke baik or sebaliknya
kita yang tentukan. this is our life, life must go on
kisah silam hanya utk dijadikan kenangan bukan untuk diulang

menyesal??
nope.
sebab aku tau yang baik selalunya datang lambat.. hahaha
takdelah, sbb ape yg menyedihkan bagi kita
Allah akan gantikan dengan perkara lebih gembirakan kita
Allah maha mengetahui... Dia tahu apa yang telah atuirkan hidup kita
cuma kita yg perlu berubah dan mengubah nasib kita
selalu pesan pada diri
" Dah besar kann, tau mana baik n buruk. semua terletak pada diri sendiri. so buat yang terbaik"

dan sekarang, Alhamdulillah...
Allah masih memberikan aku nafas utk menikmati nikmat yang telah Dia beri.
Insya Allah akan aku cuba buat yg terbaik semampu aku
untuk diri aku juga...
and kenapa tidak yang sedang baca cerita aku ni.. hahaha...
" Your life does not get better by CHANCE, it gets better by CHANGE"
ganbatte kudasai



Korukuen Garden, Okayama
Japan

Wassalam...

No comments:

Post a Comment